Budućnost Bemax u osmini finala Lige šampiona?

Tim Bojane Popović je zauzeo 7. mjesto u grupi B, ali bi u slučaju brisanja rezultata Rostova bio pomjeren poziciju unaprijed i igrao u osmini finala Lige šampiona protiv Meca

10279 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost
Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost

Evropska kuća rukometa je najavila da će u narednim danima donijeti odluke kako će se restrukturirati evropska takmičenja zbog eliminacije klubova i reprezentacija iz Rusije i Bjelorusije, a to bi moglo da ima uticaja i na Budućnost Bemax.

Naime, tim Bojane Popović je zauzeo 7. mjesto u grupi B, ali bi u slučaju brisanja rezultata Rostova bio pomjeren poziciju unaprijed i igrao u osmini finala Lige šampiona protiv Meca, koji je zauzeo 3. mjesto u grupi A.

Gubitnica u cijeloj situaciji je Tatjana Brnović, koja je nedavno raskinula saradnju sa najvećim crnogorskim klubom i potpisala za Rostov...

Evropska rukometna federacija (EHF) je isključila sve nacionalne timove i klubove iz Rusije, ali i Bjelorusije, jer ta zemlja daje podršku invaziji na Ukrajinu. U takmičenjima pod okriljem EHF-a neće moći da budu ni sudije, delegati i kontrolori iz tih dviju zemalja, a Moskvi su oduzeta dva takmičenja u rukometu na plaži - Evropsko prvenstvo za kadete i kvalifikacioni turnir za EP za seniore.

EHF je raskinuo i ugovore sa sponzorima Lige šampiona, Sjevernim tokom 2 i kompanijom DELO.

Bonus video: