Ukrajinska novinarka u suzama poručila Borisu Džonsonu: Plašite se Trećeg svjetskog rata, ali on je već počeo

"Govorite o još više sankcija, ali Roman Abramovič nije pod sankcijama, on je u Londonu! Njegovu djecu niko ne bombarduje, ona su u Londonu. Putinova djeca su u Holandiji, u Njemačkoj, u vilama. Jesu li sve te vile zaplijenjene? Ja to ne vidim. Ali vidim da plače moja porodica, članovi moje ekipe plaču"

20942 pregleda 16 komentar(a)
Ukrajinska novinarka tokom razgovora sa Džonsonom u Varšavi, Foto: Reuters
Ukrajinska novinarka tokom razgovora sa Džonsonom u Varšavi, Foto: Reuters

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson nalazi se u Poljskoj, a na pres konferenciji u Varšavi ukrajinska novinarka Darija Kuleniuk, koja je uspjela da pređe granicu, u suzama mu je postavila nekoliko emotivnih pitanja, prenosi Miror.

"Došli ste u Poljsku, ne u Kijev, gospodine Džonson. Niste došli ni u Lavov, jer se plašite. Zato što NATO nema želje za odbranom, zato što se NATO plaši Trećeg svjetskog rata, ali on je već počeo", poručila je Kuleniuk.

Dodala je i da "su ukrajinska djeca ta koja primaju udarce".

"Govorite o još više sankcija, ali Roman Abramovič nije pod sankcijama, on je u Londonu! Njegovu djecu niko ne bombarduje, ona su u Londonu. Putinova djeca su u Holandiji, u Njemačkoj, u vilama. Jesu li sve te vile zaplijenjene? Ja to ne vidim. Ali vidim da plače moja porodica, članovi moje ekipe plaču. Ne znamo gdje da bježimo. To je ono što se događa, premijeru”, u suzama je izgovorila Kuleniuk.

Na sve to premijer Velike Britanije joj je odgovorio...

"Mnogo vam hvala na vašim pitanjam i hvala što ste danas ovdje - drago mi je što ste uspjeli da dođete. Želim vam reći da sam veoma svjestan da kao britanska vlada ne možemo da učinimo dovoljno da vam pomognemo na način na koji vi očekujete. I oko toga moram biti iskren", istakao je Džonson.

Bonus video: