MVP: U Ukrajini još dva crnogorska državljanina, namjeravaju da napuste zemlju

"Operativni štab Ministarstva vanjskih poslova i kolege iz ambasada u stalnoj su komunikaciji sa njima i nadležnim institucijama tranzitnih zemalja kako bi omogućili nesmetan dolazak u našu državu", saopšteno iz MVP

34520 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da se u Ukrajini nalaze još dva crnogorska državljanina, koja namjeravaju da napuste tu zemlju.

U saopštenju MVP se navodi da je od početka eskalacije sukoba, iz Ukrajine uspjelo da izađe 19 građana Crne Gore, koji su prethodnih dana bezbjedno stigli u Crnu Goru.

"Trenutno je jedan državljanin na putu ka graničnom prelazu, dok su dva napustila Ukrajinu u protekla 24 časa. Operativni štab Ministarstva vanjskih poslova i kolege iz ambasada u stalnoj su komunikaciji sa njima i nadležnim institucijama tranzitnih zemalja kako bi omogućili nesmetan dolazak u našu državu", navodi se u saopštenju MVP.

Dodaje se da su Ministarstvo vanjskih poslova i predstavnici Ambasade Crne Gore u Ukrajini u kontaktu i sa crnogorskim državljanima koji su ostali u Ukrajini.

"Ovom prilikom ističemo da je u toku evakuacije iz Ukrajine veliku pomoć i podršku našim državljanima pružio počasni konzul Crne Gore u Ukrajini Stanislav Dovgij", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: