Snimci američke kompanije: U Ukrajini uništeni mostovi, kuće i fabrike

Slike su snimljene 28. februara od strane američke kompanije Maskar Tehnolodžis, a objavljene su danas na agenciji Rojters

10940 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters/Satellite image 2022 Maxar Technologies
Foto: Reuters/Satellite image 2022 Maxar Technologies

Satelitski snimci koji su nedavno zabilježeni pokazuju razmjere uništenja infrastrukture koja je nastala kao posljedica ruske invazije koja traje od 24. februara.

Slike su snimljene 28. februara od strane američke kompanije Maskar Tehnolodžis, a objavljene su danas na agenciji Rojters.

Na njima se vide kuće u plamenu u selu Ravnopilja u oblasti Černigov, oko 80 kilometara sjeverno od Kijeva. Desetine kratera se mogu vidjeti u poljima koja okružuju selo, prenosi CNN.

Čini se da je u Černigovu uništen most preko rijeke Strižen dok su stambene zgrade i fabrike u blizini pretrpjele ogromnu štetu. Na obližnjem kolovozu snimljen je ruski vojni konvoj, navodi Nova.rs.

Satelitski snimci pokazuju i spaljene ostatke ruskih vojnih vozila u stambenoj oblasti u Buči. U nedjelju su ukrajinski zvaničnici tvrdili da su osujetili napredovanje ruske kolone u Buči.

U Sukačiju, malom gradu 70 kilometara sjeverozapadno od Kijeva, vidi se veliki krater od udara na sredini kolovoza, a kuće u blizini su znatno oštećene.

Fotografije otkrivaju i duge redove Ukrajinaca koji čekaju u redovima za hranu u Černigovu i Kijevu. Čini se da su granični prelazi takođe zakrčeni na više tačaka duž granica sa Mađarskom, Slovačkom i Rumunijom.

Bonus video: