Makron poslije razgovora s Putinom misli da najgore tek dolazi za Ukrajinu

Kremlj je danas saopštio poslije razgovora dvojice predsjednika da je Putin poručio Makronu da Rusija namjerava da nastavi beskompromisnu borbu u Ukrajini

12524 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Obraćanje Makrona na televiziji o stanju u Ukrajini, Foto: Reuters
Obraćanje Makrona na televiziji o stanju u Ukrajini, Foto: Reuters

Emanuel Makron misli da "najgore tek dolazi" u Ukrajini poslije današnjeg razgovora sa Vladimirom Putinom koji je prenio "svoju veliku odlučnost" da nastavi ofanzivu čiji cilj je "preuzimanje kontrole" u cijeloj zemlji, saopštila je Jelisejska palata.

Poslije telefonskog razgovora od sat i po održanog na njegov zahtjev ruski predsjednik rekao je svom francuskom kolegi da se operacija ruske vojske razvija "po planu" i da će se "pogoršati" ako Ukrajinci ne prihvate njegove uslove, navelo je francusko predsjedništvo.

"Očekivanja predsjednika (Makrona) su da najgore tek dolazi obzirom na to što mu je rekao predsjednik Putin, dodaje se u saopštenju.

Kremlj je danas saopštio poslije razgovora dvojice predsjednika da je Putin poručio Makronu da Rusija namjerava da nastavi beskompromisnu borbu u Ukrajini.

Kako je navedeno, Putin je dao Makronu "argumentovana objašnjenja povodom uloge neonacista u državnoj politici Kijeva" i ponovio da su uslovi Rusije u pregovorima demilitarizacija Ukrajine i njen neutralni status, kako sa njene teritiorije ne bi prijetila opasnost za Rusiju.

Bonus video: