Rusi tvrde da je iz Hrvatske na ukrajinsko ratište stiglo 200 plaćenika, MO Hrvatske nema takve informacije

Konašenkov je kazao da je vojni ataše Ambasade Hrvatske u Moskvi pozvan u četvrtak u rusko Ministarstvo odbrane, gdje mu je rečeno da su Rusi upoznati o dolasku plaćenika

17517 pregleda 45 reakcija 35 komentar(a)
Igor Konašenkov, Foto: Reuters
Igor Konašenkov, Foto: Reuters

Oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo je na ratište na jugoistoku Ukrajine, izjavio je u četvrtak portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, piše Radio Slobodna Evropa.

"Samo prošle sjedmice oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo je preko Poljske i pridružilo se jednom od bataljona nacionalista na jugoistoku Ukrajine", rekao je Konašenkov, prenijela je agencija TASS.

Konašenkov je kazao da je vojni ataše Ambasade Hrvatske u Moskvi pozvan u četvrtak u rusko Ministarstvo odbrane, gdje mu je rečeno da su Rusi upoznati o dolasku plaćenika.

Kako je naveo, "vojni ataše je obaviješten o nezakonitom djelovanju jednog hrvatskog državljanina koji je 2015. godine sudjelovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine".

"Sada je formirao skupine hrvatskih plaćenika za njihovo slanje u Ukrajinu", dodao je.

Kako piše Hina, hrvatski vojni ataše u Moskvi odbio je da primi notu ruskog ministarstva odbrane.

On je bio pozvan na razgovor u rusko Ministarstvo odbrane kako bi mu bila prenijeta ova informacija, ali im je odgovorio da Ministarstvo odbrane Hrvatske niti bilo koja druga institucija u toj zemlji nemaju veze sa pojedincima koji se eventualno nalaze u Ukrajini i da o tome nemaju nikakvu informaciju.

Bonus video: