Zelenski: Ako padnemo mi, pašće i Evropa

"Naši vojnici, naši heroji ovih dana štite našu Ukrajinu, našu Evropu i vašu Evropu", kazao je ukrajinski predsjednik

14033 pregleda 23 reakcija 21 komentar(a)
Obraćanje Zelenskog prikazano na protestu u Frankfurtu, Foto: Reuters
Obraćanje Zelenskog prikazano na protestu u Frankfurtu, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski večeras se obratio demonstrantima u nizu evropskih gradova, koji su izašli na ulice kako bi dali podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

"Prvi minut ovog obraćanja biće minut ćutnje za sve one koji su pali u borbi za svoju zemlju, za naše vojnike, za sve one koji čine herojska djela braneći našu zemlju, za one koji su dali svoje živote", rekao je Zelenski u obraćanju putem Zuma demonstrantima u Bratislavi, Frankfurtu, Pragu, Lionu, Tbilisiju, Beču i Viljnusu.

"Želim da poželim sve najbolje narodima Evrope. Naši vojnici, naši heroji ovih dana štite našu Ukrajinu, našu Evropu i vašu Evropu", dodao je Zelenski, kako prenosi Indeks.

Posljednji dio obraćanja je iskoristio kako bi obećao pobjedu u ratu, koju je nazvao "pobjedom za Ukrajinu i pobjedom za demokraciju".

"Želim vas pozvati da ne ćutite. Želim da izađete na ulice svojih gradova i podržite Ukrajinu, podržite naše napore i našu borbu jer, ako padne Ukrajina, pašće i Evropa. Ako mi padnemo, pašćete i vi i zato vas molim, ne ćutite i ne okrećite glavu", rekao je Zelenski.

"Izađite i podržite Ukrajinu koliko god možete. A ako pobijedimo, a siguran sam da hoćemo, to će biti pobjeda za cijeli demokratski svijet. To će biti pobjeda za našu slobodu. To će biti pobjeda svjetla nad tamom, slobode nad ropstvom. Ako pobijedimo, procvjetaćemo kao i Evropa, a Evropa će procvjetati više nego ikad nakon te veličanstvene pobjede. Slava Ukrajini", zaključio je Zelenski.

Bonus video: