Zelenski: Ne krijem se, ostajem koliko god je potrebno da se dobije rat

"I dalje ćemo insistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima - ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu"

16747 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je novo video obraćanje, rekavši da ostaje u svojoj kancelariji u Kijevu.

"Ne krijem se. I ne bojim se nikoga. (Ostajem) koliko god je potrebno da dobijem ovaj rat", rekao je.

Predsjednik Ukrajine je iz svoje kancelarije pokazao pogled na noćni Kijev kako bi dokazao da je poruka snimljena u ponedjeljak uveče.

U video obraćanju Zelenski je kazao da je Rusija podcijenila odlučnost naroda Ukrajine.

Podsjetio je i da je u ponedjeljak u Bjelorusiji, održan treći krug pregovora između Kijeva i Moskve.

"Željeli bismo da kažemo "treći i posljednji", ali smo realni. Tako da ćemo razgovarati i dalje i insistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima - ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu", rekao je Zelenski.

On je obećao i da će sve što su Rusi uništili obnoviti.

"Sve ćemo obnoviti. Gradove koje je okupator razorio obnovićemo i napraviti boljima nego bilo koji ruski grad. Danas su u Makarovu, u kijevskoj oblasti, digli u vazduh fabriku hljeba. Zašto? Staru fabriku hljeba. Razmislite malo o tome, napad na fabriku hljeba. Ko morate da budete da biste tako nešto uradili. I uništili su još jednu crkvu u Žitomirskoj oblasti, ckrvu Blažene Djevice sagrađenu 1862. To nisu ljudi", rekao je između ostalog Zelenski.

Bonus video: