Peskov: Sukob će stati kad Zapad ozbiljno razmotri ruske zahtjeve

Portparol Kremlja je kazao da Rusi koji kažu da se stide "specijalne vojne operacije" te zemlje u Ukrajini "nisu pravi Rusi"

5688 pregleda 7 komentar(a)
Peskov, Foto: Reuters
Peskov, Foto: Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da će se sukob u Ukrajini okončati kada Zapad uvaži zabrinutost Rusije zbog ubijanja civila u istočnoj Ukrajini i proširenja NATO-a na istok.

Peskov je, na pitanje novinara kako bi kriza mogla da se završi, iznio stav Rusije i rekao kako vjeruje da Ukrajina razgovara o zahtjevima Moskve sa Sjedinjenim Državama i drugim saveznicima, prenosi Rojters.

"Rusija je formulisala konkretne zahtjeve Ukrajini da riješi ta pitanja. Koliko razumijemo, o tim zahtjevima Ukrajinci razgovaraju sa svojim savjetnicima, prije svega SAD i zemljama Evropske unije", istakao je Peskov.

"Nadajmo se. To treba da se uradi. Onda će se sve završiti", dodao je Peskov.

Peskov je kazao da Rusi koji kažu da se stide "specijalne vojne operacije" te zemlje u Ukrajini "nisu pravi Rusi", prenosi Rojters.

„Pravi Rus se nikada ne stidi što je Rus“, rekao je portparol Kremlja novinarima na pitanje o sloganu „stidim se što sam Rus“ koji su neki ponavljali i u Rusiji i van nje.

"Ako neko govori takve stvari, onda jednostavni nisu Rusi", dodao je.

Peskov je rekao da su antiruska osjećanja na Zapadu u opasnom porastu i da se nada da će zapadni lideri prestati da potpiruju rusofobiju.

Bonus video: