Đukanović: Izostanak reakcije na odluku EU kompromituje Crnu Goru

“Nema mjesta za nepostupanje i indiferentnost prema sistematskom manipulisanju informacijama i dezinformisanju o zločinu i onima koji ga u ovom trenutku trpe”, poručio je Đukanović

23248 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Izostanak reakcije crnogorske Vlade na odluku Evropske unije (EU), da suspenduje aktivnosti ruskih emitera, kompromituje Crnu Goru kao kredibilnog NATO saveznika i partnera i buduće članice EU, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

“Nema mjesta za nepostupanje i indiferentnost prema sistematskom manipulisanju informacijama i dezinformisanju o zločinu i onima koji ga u ovom trenutku trpe”, poručio je Đukanović na Tviteru.

Kako je ocijenio, odluka EU da suspenduje aktivnosti ruskih emitera je adekvatan odgovor na kontinuirano sprovođenje dezinformisanja i manipulacije informacijama protiv EU i evropskog jedinstva.

"Na sistematsku kampanju i opasnost djelovanja targetiranih platformi, prisutnih i na Zapadnom Balkanu, Crna Gora je kontinuirano upozoravala, dijelom vođena i sopstvenim iskustvom konstantnog destabilizovanja od strane proruskih medija u proteklih nekoliko godina", rekao je Đukanović.

On je poručio da je neprihvatljiv nastavak nedozvoljenog djelovanja i zloupotrebe medija u svrhu opravdanja agresije Rusije na Ukrajinu.

"Izostanak reakcije Vlade Crne Gore na odluku EU kompromituje zemlju kao kredibilnog NATO saveznika i partnera i buduće članice EU", kazao je Đukanović.

Bonus video: