UZNEMIRUJUĆE Kijevski distrikt Obolon nakon što je granatom pogođena stambena zgrada

Devetnaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu

31886 pregleda 84 reakcija 15 komentar(a)
Građanin Maksim Korvi sa gitarom koju je vatrogasac izvukao iz zgrade, Foto: Reuters
Građanin Maksim Korvi sa gitarom koju je vatrogasac izvukao iz zgrade, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2022. 14:58h

Agencija Rojters objavila je fotografije iz distrikta Obolon u Kijevu nakon što je granatom pogođena stambena zgrada.

Upozoravamo da bi neke fotografije mogle biti uznemirujuće:

Kijev Indipendent je takođe objavio fotografije i video sa lica mjesta:

BBC na srpskom je javio pozivajući se na Državnu službu za vanredne situacije u Ukrajini da je u ovom napadu poginulo dvoje, a da je 12 ljudi ranjeno.

Agencija Rojters je ranije danas prenijela pozivajući se na ukrajinsku državnu TV da je najmanje jedna osoba je poginula, a da su tri su povrijeđene kada je granata pogodila stambenu zgradu u Kijevu.

Ta agencija je navela da su prema riječima savjetnika ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Antona Geraščenka, dvije osobe poginule, a tri su hospitalizovane.

Agencija BETA navodi pozivajući se na gradske vlasti glavnog grada Ukrajine da su u ruskim vazdušnim napadima na Kijev, tokom kojih su pogođeni aeronautička fabrika Antonov i jedna stambena zgrada, dvije osobe poginule.

"Okupatori su bombardovali stambenu zdgradu i fabriku Antonov... Prema prvom bilansu, dvije osobe su stradale i sedam je povrijeđeno", navele su gradske vlasti na Telegramu.

U drugom bombardovanju Kijevu, koji se dogodio rano jutros, pogođena je stambena zgrada. Poginula je jedna osoba, dok je 12 povrijeđeno, prenijela je BETA.

Devetnaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Bonus video: