Bajden dolazi na samit EU

Vanredni samit lidera NATO-a 24. marta u Briselu

Samit NATO-a biće fokusiran na "posljedice ruske invazije na Ukrajinu, našu snažnu podršku Ukrajini i jačanje odvraćanja i odbrane NATO-a pred novom realnošću za našu bezbjednost", rekao je Stoltenberg

3060 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da će vanredni samit lidera zemalja Alijanse biti održan 24. marta u Briselu, kada i samit lidera Evropske unije kojem bi trebalo da prisustvuje američki predsjednik Džozef Bajden (Joseph Biden).

Samit NATO-a biće fokusiran na "posljedice ruske invazije na Ukrajinu, našu snažnu podršku Ukrajini i jačanje odvraćanja i odbrane NATO-a pred novom realnošću za našu bezbjednost", rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a dodao da u ovom kritičnom trenutku, sjeverni dio Amerike i Evropa treba da nastave da budu zajedno u Alijansi.

Bijela kuća je navela da će Bajden učestvovati na samitu EU, na kojem će se razgovarati, između ostalog, o Rusiji i humanitarnoj pomoći.

Ruska ofanziva na Ukrajinu intenzivirana je danas nizom vazdušnih napada na Kijev u kojem je uveden pod policijski čas, uprkos nastavku rusko-ukrajinskih pregovora i ustupka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je izrazio spremnost da njegova zemlja odustane od članstva u NATO-u.