FOTO Ukrajinske majke i djeca našli utočište u pozorištu u poljskom gradu: "Ovdje smo barem bezbjedni"

Za 34-godišnju Tanju sa petoro male djece iz Berdičeva na sjeveru Ukrajine, bilo je olakšanje što je konačno dobila pomoć

11847 pregleda 38 reakcija 1 komentar(a)
Detalj iz pozorišta u Pšemislu, Foto: Reuters
Detalj iz pozorišta u Pšemislu, Foto: Reuters

Ukrajinske majke i njihova mala djeca našli su utočište u kitnjastom pozorištu u poljskom pograničnom gradu Pšemisl, gdje mogu da se odmore poslije mukotrpnog putovanja, piše Rojters.

Za 34-godišnju Tanju sa petoro male djece iz Berdičeva na sjeveru Ukrajine, bilo je olakšanje što je konačno dobila pomoć.

"Pokušala sam da ih zaštitim od svega ovoga. Kada se oglasila sirena, prekrila sam prozore ćebadima da se ne čuje", rekla je ona.

U pozorištu, koje se nalazi u Ukrajinskom kulturnom centru u poljskom gradu, spava oko 50 izbjeglica na krevetima na rasklapanje.

Djeca su u šarenoj odjeći plesala i igrala se na sceni preplavljenoj pozorišnim svjetlima dok su njihove iscrpljene majke razgovarale u blizini.

U improvizovanom vrtiću pored pozorišta, Olga Pavlovska iz centralne Ukrajine, rekla je da joj je laknulo što je konačno na mirnom mjestu bez vazdušnih napada i sirena.

"Ovdje smo barem bezbjedni. Nema upozorenja o vazdušnom napadu", rekla je 28-godišnja Pavlovska dok su se njena dva razdragana sina jurila oko stola i rušila kutiju sa igračkama.

"Moje dijete je prve noći spavalo jako loše. Mnogo se budilo, mnogo plakalo, ali sada je sve dobro".

Bonus video: