MOTIV NAPADA ZASAD NEPOZNAT

Policija uhvatila osumnjičenog za napad nožem u Minhenu

Njemačka policija ranije je savjetovala građane da ne izlaze na ulice dok tragaju za osumnjičenim koji je pobjegao na crnom biciklu
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2019. 23:36h

Njemačka policija potvrdila je da je uhapsila osumnjičenog za napad nožem u Minhenu u kojem je povrijeđeno više ljudi, prenosi Rojters.

Kako navodi portparol njemačkih snaga Markus de Glorija Martins, napadač je tom prilikom povrijedio četvoro i pokušao ubosti još dvoje ljudi, među kojima je pet muškaraca i jedna žena.

"Uhapsili smo osobu čiji se izgled podudara sa opisima svjedoka, ali još uvijek ne možemo potvrditi da je on napadač", kazao je Martins.

Martins je kazao da policija još uvijek ne zna koji je motiv napada, kao i da ime napadača mogu objaviti tek kada bude potvrđeno da osumnjičeni zaista stoji iza incidenta.

Kako su kazali, muškarac je izvršio više nasumičnih napada na različitim lokacijama u oblasti u blizini gradskog centra.

Njemačka policija ranije je savjetovala građane da ne izlaze na ulice dok tragaju za osumnjičenim koji je pobjegao na crnom biciklu.

Osumnjičeni je, kako su tada saopštili, "korpulentan" čovjek plave kose u četrdesetim godinama, neobrijan, u sivim pantalonama, zelenoj jakni, koji je nosio ranac.

"Sve policijske snage su uključene u potragu za osumnjičenim", kazali su ranije iz policije bavarske prijestonice.

Portal dnevnika Bild ranije je naveo da nijedna od žrtava nije zadobila povrede opasne po život.

Galerija

Preporučujemo za Vas