ČEŠKI PREDSJEDNIK OPET "NIŠANI"

Zeman dobio pušku da gađa novinare omiljenim likerom

"Možete polako da počnete da se povlačite jer ne umijem da pucam", rekao je češki predsjednik
0 komentar(a)
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Miloš Zeman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.02.2019. 23:41h

Predsjednik Češke Miloš Zeman, poznat po tome da ne podnosi novinare, pohvalio se danas i pokazao im najnoviji poklon koji je dobio tokom obilaska zapadne Češke - drvenu pušku sa napisom "na novinare" sa šaržerom u vidu flaše Zemanovog omiljenog likera.

"Neću da provociram, ali bih da se pohvalim šta sam dobio u Nepomuku. Ovo je automat. A pogledajte, na njemu je napis 'na novinare'. Tako da možete polako da počnete da se povlačite jer ne umijem da pucam. Ne plašite se, originalni šaržer napravljen je od flaše beherovke", rekao je Zeman na završnoj konferenciji za novinare tokom obilaska zapadne Češke.

Ovo nije prvi put da Zeman nišani na novinare, a u jednoj od posjeta češkim vojnim bazama nišanio je na njih i pravim vatrenim oružjem.

Prije deset dana Zeman je u Savjetu Evrope šokirao svojim zahtjevom obezbjeđenju i zvaničnicima u pratnji da sklone snimatelja češke televizije koji je na korektnoj udaljenosti radio svoj posao i snimao posjetu Strazburu, jer će ga u suprotnom ubiti.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček pravdao je takvu reakciju predsjednika time što češki javni tv servis vrijeba kada će predsjednik, koji zbog dijabetesa ima probleme s nervima na nogama i teško se kreće, ponovo posrnuti, da to objavi i pripiše Zemanovoj neskrivenoj strasti prema alkoholu, posebno likeru Beherovka, koga se po sopstvenom priznanju ne odriče ni poslije upozorenja ljekara.

Svijet je obišla i njegova neslana šala ovog maja u Pekingu, kada je pogrešno vjerujući da ga niko ne čuje kazao predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da u sali za konferencije ima suviše novinara i da bi ih trebalo likvidirati, na šta mu je Putin, kako su snimili ruski mediji, odgovorio da novinari ne smiju da se likvidiraju, ali da bi moglo da ih bude manje na događaju.