Tokom dvije decenije: Više od 200 beba umrlo u bolnici u Velikoj Britaniji zbog nemara osoblja

Istragom je otkriveno da je 131 beba rođena mrtva, 70 ih je umrlo poslije rođenja, a umrlo je i devet porodilja. Ocjenjuje se da je to moglo biti izbjegnuto uz bolju njegu

4479 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Više od 200 beba umrlo je tokom dvije decenije u jednoj britanskoj bolnici zbog nemara osoblja tokom porodiljske njege, navodi se u izvještaju te bolnice.

Istraga je počela 2018. godine pošto su dvije porodice koje su izgubile svoje bebe u bolnici "Šrusberi i Telford"(Shrewsbury and Telford NHS Trust) u zapadnoj Engleskoj pokrenule kampanju za istragu.

Istraženo je 1.600 slučajeva od 2000. do 2019. godine, uključujući slučajeve mrtvorođenih beba, smrti novorođenčadi, smrti majki i drugih teških komplikacija.

Istragom je otkriveno da je 131 beba rođena mrtva, 70 ih je umrlo poslije rođenja, a umrlo je i devet porodilja. Ocjenjuje se da je to moglo biti izbjegnuto uz bolju njegu.

Glavna babica Dona Okenden je rekla da se bolnica usredsredila na održavanje niske stope carskog reza i da bi u nekim slučajevima odlučivanje za raniji carski rez spriječilo smrt i povrede.

Bonus video: