Mej traži od EU da joj pomogne da "ućutka kritičare"

Rojters navodi da se očekuje da će lideri EU postaviti Londonu decembar kao rok da ponudi bolje uslove za razlaz od Unije
0 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2017. 08:06h

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je lidere EU da joj pomognu da "ućutka kritičare kod kuće" time što će pokazati volju da pokrenu pregovore o Bregzitu.

Obraćajući se u četvrtak na večeri na samitu lidera EU u Briselu, dan prije nego što će preostalih 27 lidera odlučiti da li će omogućiti napredak u pregovorima, Mej je rekla da "jasan i hitan imperativ mora da bude da nam dinamika koju stvorite omogućava da zajedno napredujemo".

"Sve je veći osjećaj da moramo da sarađujemo da bi smo došli do ishoda iza kojeg možemo da stojimo i branimo naš narod", prenijela je riječi Mej njena kancelarija. Lideri EU nagovijestili su da očekuju da će danas, na sastanku na kojem neće biti prisutna Mej, odlučiti da još nije učinjen dovoljan napredak po pitanju razlaza sa EU kako bi se prešlo na pitanje budućih trgovinskih odnosa i tranzicije, prenosi AFP. Rojters navodi da se očekuje da će lideri EU postaviti Londonu decembar kao rok da ponudi bolje uslove za razlaz od Unije.

Bonus video: