Berluskoni: Razočaran sam i tužan zbog ponašanja Putina

Berluskoni, koji je 2015. nazvao Putina "nesumnjivo prvim među svjetskim liderima", jednom je ruskog lidera (69) opisao kao mlađeg brata

20123 pregleda 15 komentar(a)
Putin i Berluskoni, Foto: Reuters
Putin i Berluskoni, Foto: Reuters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je duboko razočaran i tužan zbog ponašanja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tajkun, koji je godinama bio u bliskom prijateljstvu sa ruskim liderom, rekao je da Putin mora da preuzme punu odgovornost u očima svijeta za invaziju na Ukrajinu.

"Upoznao sam ga prije 20 godina i uvijek mi je djelovao kao čovjek demokratije i mira... kakva šteta", rekao je Berluskoni, obraćajući se na konvenciji svoje konzervativne partije Forca Italija u Rimu.

Ovo je prvi put da je Berluskoni javno govorio o Putinu otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara.

Berluskoni, koji je 2015. nazvao Putina "nesumnjivo prvim među svjetskim liderima", jednom je ruskog lidera (69) opisao kao mlađeg brata.

Njih dvoje su jedno drugo posjetili u Rusiji i Italiji, a ranije su fotografisani kako se smiju tokom zvaničnih posjeta.

Berluskoni (85), bio je premijer u nekoliko mandata - 1994-95, 2001-2006 i 2008-2011.

"Napad na Ukrajinu, umjesto da uvede Rusiju u Evropu, bacio ju je u naručje Kine... kakva šteta, kakva šteta", rekao je Berluskoni, prenosi Rojters.

Bonus video: