Putin: Zapad kriv za globalne posljedice sankcija Rusiji, uključujući i moguće nestašice hrane i glad

"Krivica za ovo je u potpunosti i u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak svijeta

6833 pregleda 12 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Krivicu za globalne posljedice sankcija Rusiji, uključujući moguće nestašice hrane i glad u nekim državama, snose zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak svijeta, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin, prenosi TASS.

On je rekao da se brojne države već suočavaju s prijetnjama glađu i da, ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posljedice koje bi bilo teško preokrenuti.

"Krivica za ovo je u potpunosti i u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak svijeta", naveo je ruski lider.

Rusija se samouvjereno nosi sa spoljnim izazovima, kako je ocijenio Putin, "zahvaljujući odgovornoj makroekonomskoj politici posljednjih godina i sistemskim rješenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbjednosti".

Bonus video: