Zelenski: Daćemo sve od sebe da ugostimo Evroviziju u Marijupolju

"Slobodno, mirno, obnovljeno. Siguran sam da naš pobjednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko“, poručio je ukrajinski predsjednik

10972 pregleda 57 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio je pobjedu na takmičenju za Pjesmu Evrovizije, rekavši da će njegova ratom razorena zemlja dati sve od sebe da bude domaćin finala sljedeće godine u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju.

Kako piše N1, nakon što je Kaluški orkestar pobijedio na takmičenju u subotu uveče, ukrajinski predsjednik je reagovao objavom na Telgramu.

"Naša hrabrost impresionira svijet, naša muzika osvaja Evropu. Sljedeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije", prenio je Gardijan.

„Potrudićemo se da jednog dana ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Marijupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno. Siguran sam da naš pobjednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko“, poručio je Zelenski.

Frontmen Kuluškog orkestra, Oleh Psiuk, je iskoristio priliku da pred ogromnom publikom pošalje molbu da se oslobode borci koji su zarobljeni u čeličani Azovstal u Marijupolju.

Evropska radiodifuzna unija koja organizuje takmičenje saopštila je da neće biti preduzeta nikakva akcija protiv benda, jer su koristili binu za davanje takvih izjava.

"Razumijemo duboka osjećanja oko Ukrajine u ovom trenutku i vjerujemo da su komentari Kaluškog orkestra i drugih umjetnika koji izražavaju podršku ukrajinskom narodu prije humanitarne nego političke prirode", saopštili su.

Bonus video: