Pojavile se fotografije: Džonson pije na događaju u vrijeme karantina

ITV Njuz je naveo da su fotografije napravljene 13. novembra 2020. na zabavi u čast odlaska premijerovog direktora za komunikacije, Lija Kejna

38399 pregleda 13 komentar(a)
Džonson na događaju, Foto: Reuters
Džonson na događaju, Foto: Reuters

Premijer Velike Britanije Boris Džonson fotografisan je kako pije na događaju u Dauning stritu broj 10 (službena adresa britanskog premijera) tokom karantina, piše BBC.

Rojters navodi da je ovo ponovo podstaklo optužbe opozicije da je prekršio sopstvena pravila zatvaranja uvedena zbog epidemije koronavirusa.

ITV Njuz je objavio četiri fotografije, navodeći da su napravljene 13. novembra 2020. na zabavi u čast odlaska premijerovog direktora za komunikacije, Lija Kejna.

Rojters navodi da je taj događaj policija i ranije istraživala zbog sumnji o potencijalnom kršenju zakona.

Policija je izrekla novčane kazne u vezi sa okupljanjem tog datuma.

Portparolka Dauning strita broj 10 rekla je da su kabinet i policija imali pristup informacijama, uključujući fotografije.

BBC navodi da im je rečeno da je najmanje jedna osoba koja je prisustvovala kažnjena od strane policije, a Džonson nije ta osoba.

Nakon što su procurjele slike objavljene, zamjenica lidera laburista Angela Rejner rekla je da je premijer "ponizio svoju kancelariju" i da "Britanski narod zaslužuje bolje".

Bonus video: