obećao da će još ojačati vojsku

Putin ponosan na djelovanje ruske vojske u Ukrajini

"Ponosni smo da tokom specijalne vojne operacije naši borci djeluju hrabro, profesionalno, kao pravi heroji", rekao je Putin, nazivajući rusku ofanzivu u Ukrajini izrazom koji odobravaju ruske vlasti

4784 pregleda 17 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je "ponosan" na djelovanje svojih vojnika u Ukrajini i obećao da će još ojačati svoju vojsku.

"Ponosni smo da tokom specijalne vojne operacije naši borci djeluju hrabro, profesionalno, kao pravi heroji", rekao je Putin, nazivajući rusku ofanzivu u Ukrajini izrazom koji odobravaju ruske vlasti, prenosi Frans pres.

Putin je govorio u Kremlju pred mladim diplomcima ruskih vojnih akademija i najvišim vojnim kadrovima.

Vladimir Putin
foto: Reuters

U osvrtu na sankcije koje pogađaju Rusiju, on je ocijenio da će "one sigurno biti prevaziđene".

Naspram "novih prijetnji i rizika dodatno ćemo razviti i ojačati naše oružane snage", rekao je on i obećao da će ove godine početi da se koristi najnovija interkontinentalna raketa, Sarmat.

Vladimir Putin
foto: Reuters

"Nema sumnje da ćemo biti još jači", rekao je Putin.

Rusija kaže da je počela svoju ofanzivu u Ukrajini 24. februara da tamo spriječi, navodni "genocid" nad stanovništvom koje govori ruski.

Sergej Šojgu
foto: Reuters

Ruski sudovi shodno tome novčanim i zatvorskim kaznama kažnjavaju one čije izjave odstupaju od te zvanične linije, zabranjujući na primjer da se sukob naziva ratom ili da se govori o zločinima koje su ruski vojnici počinili.