Tereza Mej nagovijestila smjenu Borisa Džonsona

Mej je naglasila da je dio njenog posla, kao premijera, da obezbijedi da uvijek ima najbolje ljude u svom kabinetu
1 komentar(a)
Boris Džonson, Foto: Reuters
Boris Džonson, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2017. 15:23h

Britanska premijerka Tereza Mej nagovijestila je da bi mogla da smijeni šefa diplomatije te zemlje Borisa Džonsona, prenosi Tanjug.

Do toga dolazi u trenutku kada pokušava da potvrdi svoj autoritet nakon niza "političkih katastrofa", piše Rojters pozivajući se na britanski Sandej Tajms.

Sandej Tajms navodi da je Mej na pitanje o tome kakvi su njeni planovi za Džonsona, koji joj je obećao lojalnost, ali ga pojedini saveznici premijerke optužuju da je potkopava iznošenjem sopstvene vizije izlaska Britanije iz EU, rekla: "Nikada nije bio moj stil da se krijem od izazova i neću ni sada početi", rekla je Mej, a britanski mediji tu izjavu tumače kao znak da je spremna da uvede nove ministre u svoj kabinet i otpusti one koji joj predstavljaju problem. Mej je naglasila da je dio njenog posla, kao premijera, da obezbijedi da uvijek ima najbolje ljude u svom kabinetu. Autoritet Mej u njenoj Konzevrativnoj partiji opao je otkad je raspisala vanredne izbore u junu ove godine na kojima je izgubila većinu u parlamentu.

Bonus video: