Merkel: Najbolja je koalicija sa FDP i Zelenima

Merkelova je izjavila da i dalje vjeruje da njemački zakoni o azilu ne dozvoljavaju bilo kakvu maksimalnu kvotu, ali da će raditi na postizanju sporazuma sa CSU
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2017. 12:52h

Njemačka kancelarka Angela Merkel nastojaće da formira vladajuću koaliciju sa Partijom slobodnih demokrata (FDP) i Zelenima, uz ocjenu da će biti najbolje da ova koalicija vlada zemljom, prenosi AP.

Navodi se da je Merkelova u obraćanju omladinskom krilu svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Drezdenu rekla da će voditi razgovore sa ka biznisu orijentisanom strankom FDP i lijevo nastrojenim Zelenima, a potom pred CDU iznijeti predlog koalicionog sporazuma na usvajanje.

AP navodi da je konzervativni blok koji čine CDU i sestrinska bavarska Hrišćansko-socijalna unija (CSU) za 33 odsto osvojenih glasova bio pobjednik izbora održanih 24. septembra.

Merkel će sjutra razgovarati sa čelnicima CSU koji traže uvođenje godišnje maksimalne kvote za prijem migranata zbog ogromnog priliva više od milion tražilaca azila u posljednje dvije godine.

Merkelova je izjavila da i dalje vjeruje da njemački zakoni o azilu ne dozvoljavaju bilo kakvu maksimalnu kvotu, ali da će raditi na postizanju sporazuma sa CSU.

Bonus video: