Jedna osoba stradala nakon što je jak vjetar srušio dio bine na muzičkom festivalu u Španiji

Medijski izvještaji navode da je mladić u ranim dvadesetim godinama poginuo nakon što su ga udarili dijelovi bine koja se urušila na događaju u blizini Valensije za koji se očekivalo da će privući oko 320.000 posjetitelja festivala

13275 pregleda 0 komentar(a)
Posjetioci napuštaju festival u Kuljeri nakon nevremena, Foto: Reuters
Posjetioci napuštaju festival u Kuljeri nakon nevremena, Foto: Reuters

Jedna osoba je poginula, a desetine su povrijeđenje nakon što je jak vjetar doveo do urušavanja dijela bine na muzičkom festivalu u Kuljeri u blizini španskog ljetovališta Valensija.

Tri osobe imaju ozbiljne traumatske povrede, a 14 ih je lakše povrijeđeno, objavila je regionalna hitna služba 112 na Tviteru, prenosi N1.

Regionalne zdravstvene vlasti kasnije ju javile da je zbrinuto oko 40 ljudi.

"U 4.18 ujutro dio bine na festivalu Meduza srušio zbog jakog naleta vjetra", objavila je hitna služba.

Medijski izvještaji navode da je mladić u ranim dvadesetim godinama poginuo nakon što su ga udarili dijelovi bine koja se urušila na događaju za koji se očekivalo da će privući oko 320.000 posjetitelja festivala, navodi Radio Slobodna Evropa.

"Potpuno smo slomljeni i tužni zbog onoga što se jutros dogodilo", objavili su organizatori na Fjesbuk stranici festivala.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju jake vjetrove kako jure kroz mjesto događaja, drveće i velike strukture koje se opasno savijaju, a krhotine lete svuda dok se ljudi bore da se drže svojih šatora i spasu stvari.

Španska meteorološka služba AEMET saopštila je da su obalu Valensije tokom noći pogodili različiti "topli udari", vremenski događaj u kojem snažna silazna struja vazduha udara i zatim se širi u svim smjerovima.

I ostala infrastruktura Festivala takođe je oštećena. Riječ je o velikom šestodnevnom festivalu elektronske muzike koji se održava u gradu Kuljera, južno od Valensije.

Bonus video: