Oluja pogodila Njemačku: Grane i drveće pali na vozila, šest poginulih

Jedan putnik je poginuo od pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin jedno drvo probilo vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2017. 18:14h

Šest vozača je poginulo kada su grane ili drveće pali na vozila u oluji u sjeveroistočnoj Nemačkoj, a došlo je i do prekida željezničkog saobraćaja.

U Hamburgu je jedno drvo palo na vozilo s dvije žene, od kojih je jedna poginula, a druga je povrijeđena, te je u bolnici, javila je policija.

Jedan putnik je poginuo od pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin jedno drvo probilo vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti.

Još jedan vozač je poginuo od pada grane na kola u istoj oblasti, a u sličnim okolnostima su ginule još dvije osobe.

Svi vozovi na sjeveru Njemačke su zaustavljeni, posebno na liniji Hamburg-Berlin, jer je mnogo stabala popadalo na šine, saopštila je željeznica "Dojče Ban".

Saobraćaj je djelimično prekinut i na istoku Njemačke, gdje je oluja stigla predveče.

U Berlinu gdje meteorološke službe najavljuju nalete vjetra do 120 kilometara na čas, obustavljene su linije gradskog voza, autobusa i tramvaja, baš kada su ljudi izlazili s posla.

Zato su mnogi krenuli pješke ili probali da uđu u prepun metro.

Vetar je napolju rušio reklame i saobraćajne znake.

Javna televizija prikazuje slike iskorijenjenog drveća na jednoj od glavnih trgovinskih ulica u Berlinu i na ulazu u jednu stanicu metroa.

Vatrogasci glavnog grada Njemačke su u stanju pripravnosti poslije pedsetak poziva za pomoć u roku od svega pola sata. U Hamburgu vatrogasci su već imali više od 800 intervencija.

Letovi su bili nakratko prekinuti na oba aerodroma u Berlinu, ali su ubrzo ponovo uspostavljeni.

Galerija

Bonus video: