Berluskoni izjavio da je Putin "gurnut" da napadne Ukrajinu

"Putin je gurnut od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju," rekao je Berluskoni u četvrtak veče za televizijski kanal RAI, prenosi agencija DPA

3290 pregleda 2 komentar(a)
Putin i Berluskoni, Foto: Reuters
Putin i Berluskoni, Foto: Reuters

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je pred nedjeljne opšte izbore u toj zemlji da je predsjednik Rusije Vladimir Putin "gurnut" da napadne Ukrajinu.

"Putin je gurnut od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju," rekao je Berluskoni u četvrtak veče za televizijski kanal RAI, prenosi agencija DPA.

Berluskoni je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina i dugo je oklijevao da osudi rusku invaziju na Ukrajinu.

"Putin je pao u zaista tešku i dramatičnu situaciju", kazao je Berluskoni i dodao da je ruski predsjednik želio da zamijeni ukrajinsku vladu Volodimira Zelenskog sa "vladom pristojnih ljudi".

Berluskoni je jedan od lidera u desničarskoj koaliciji kojoj se progniziraju najveće šanse da osvoji nedjeljne izbore u Italiji.

Liderka najjače stranke u bloku je Đorđa Meloni, a u njoj je i Mateo Salvini, poznat od ranije kao podržavalac Putina, koji je u više navrata kritikovao zapadne sankcije Moskvi.

Predizborne procjene pokazuju da njihov savez može osvojiti apsolutnu većinu u oba doma italijanskog Parlamenta.

Bonus video: