Berluskoni: Putin je gurnut da napadne Ukrajinu, želio je pristojne ljude na vlasti u Kijevu

Berluskoni je jedan od lidera u desničarskoj koaliciji kojoj se prognoziraju najveće šanse da osvoji nedjeljne izbore u Italiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsjednika

11337 pregleda 5 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Reuters
Berluskoni, Foto: Reuters

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin "gurnut" da napadne Ukrajinu i da je on samo želio da „postavi pristojne ljude na vlast" u Kijevu.

Berluskoni je jedan od lidera u desničarskoj koaliciji kojoj se prognoziraju najveće šanse da osvoji nedjeljne izbore u Italiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsjednika.

"Putin je gurnut od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju", rekao je Berluskoni za RAI televiziju, kako prenosi Rojters.

On je dodao da je ruski predsjednik želio da u Kijevu zamijeni vladu izabranog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog sa "vladom pristojnih ljudi".

"Plan Rusije je prvobitno bio da osvoji Kijev za nedjelju dana, a demokratski izabranog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zamijeni vladom pristojnih ljudi", rekao je on.

Suočen sa brojnim osudama protivnika zbog svojih riječi, Berluskoni je objavio saopštenje u kojem je rekao da su njegovi stavovi "previše pojednostavljeni".

"Agresija na Ukrajinu je neopravdana i neprihvatljiva, stav Forca Italija je jasan. Mi ćemo uvijek biti uz EU i NATO", rekao je on.

Bonus video: