Gavrilov: SAD i Britanija da ne vuku nesmotrene poteze

"Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi, ako bi teritorijalni integritet naše zemlje bio ugrožen, sva raspoloživa sredstva bila upotrijebljena da se zaštiti Rusija i naš narod", rekao je Gavrilov

1970 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Moskva je upozorila Vašington i London na nesmotrene poteze koji bi mogli da situaciju oko Ukrajine dovedu do opasne tačke, saopštio je šef ruske delegacije na Forumu o vojnoj bezbjednosti i kontroli oružja Konstantin Gavrilov.

On je to kazao na plenarnoj sjednici OEBS-a u Beču, prenose agencije.

"Modernizovanjem svog nuklearnog potencijala Vašington ohrabruje neodgovornu eskalaciju nuklearne retorike svojih saveznika u Londonu, koji otvoreno izražavaju bezuslovnu spremnost da pritisnu crveno dugme, ako bude neophodno", kazao je Gavrilov.

On je istakao da Rusija "pažljivo prati pokušaje SAD da mobilišu svoje satelite radi još oštrije konfrontacije sa Ruskom Federacijom".

"Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi, ako bi teritorijalni integritet naše zemlje bio ugrožen, sva raspoloživa sredstva bila upotrijebljena da se zaštiti Rusija i naš narod", ponovio je Gavrilov.

Bonus video: