Zelenski: Uvjeren sam da Putin ne bi sačuvao život u slučaju da upotrijebi nuklearno oružje

Ukrajinska vojska je prethodnih dana povratila dijelove teritorija koje je Rusija anektirala prošle nedjelje, a Putin je upozorio da neće oklijevati da upotrijebi nuklearno oružje kako bi spriječio Ukrajinu da ponovo stekne kontrolu nad tim područjima

9864 pregleda 11 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Teško je reći da li je rizik od ruske upotrebe nuklearnog oružja povećan poslije najnovijih uspjeha ukrajinske vojske, ali sam uvjeren da predsjednik Rusije Vladimir Putin ne bi preživio takvu eskalaciju neprijateljstva, rekao je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

Kako prenosi N1, Zelenski je prilikom obraćanja predstavnicima međunarodnog istraživačkog centra iz Sidneja, rekao da je Rusima "teško da kontrolišu sve što se dešava u njihovoj zemlji, baš kao što ne kontrolišu sve što imaju na bojnom polju".

Zelenski je dodao i da Putin razumije da "svijet nikada ne bi oprostio" ruski nuklearni udar.

"On razumije da poslije upotrebe nuklearnog oružja više ne bi mogao da sačuva svoj život, uvjeren sam u to", naveo je Zelenski.

Ukrajinska vojska je prethodnih dana povratila dijelove teritorija koje je Rusija anektirala prošle nedjelje, a Putin je upozorio da neće oklijevati da upotrijebi nuklearno oružje kako bi spriječio Ukrajinu da ponovo stekne kontrolu nad tim područjima.

Bonus video: