FSB: Uhapšeno pet Rusa i tri državljana Ukrajine i Jermenije zbog eksplozije koja je oštetila most na Krimu

U snažnoj eksploziji 8. oktobra je oštećen ruski drumsko- željeznički most ka Krimu, prestižni simbol aneksije poluostrva i ključna ruta za snabdijevanje ruskih snaga koje se bore da zadrže okupiranu teritoriju na jugu Ukrajine

13532 pregleda 5 komentar(a)
Most na Krimu, Foto: Reuters
Most na Krimu, Foto: Reuters

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je danas da je uhapsila pet Rusa i tri državljana Ukrajine i Jermenije zbog eksplozije koja je oštetila most na Krimu prošle subote, prenio je Interfaks, navodi Rojters.

FSB je saopštio da su eksploziju organizovali Glavna obavještajna uprava ukrajinskog ministarstva odbrane i njen direktor Kirilo Budanov.

U snažnoj eksploziji 8. oktobra je oštećen ruski drumsko- željeznički most ka Krimu, prestižni simbol aneksije poluostrva i ključna ruta za snabdijevanje ruskih snaga koje se bore da zadrže okupiranu teritoriju na jugu Ukrajine.

Ruski zvaničnici su saopštili da su poginule tri osobe, vjerovatno putnici u automobilu koji se kretao u blizini kamiona koji je eksplodirao.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je 9. oktobra da je eksplozija na ključnom mostu koji povezuje Krim i rusko kopno predstavljala teroristički akt koji su planirale ukrajinske specijalne službe

Bonus video: