Andriuščenko: Rusija regrutuje radnike iz Marijupolja za "poslovno putovanje" u Hersonsku oblast

- Ukrajinska vojska: Ruske snage nastavljaju sa neuspješnim ofanzivnim pokušajima u Donjeckoj i Luganskoj oblasti

- Zelenski: Ne može biti efikasne klimatske politike bez mira

25387 pregleda 12 komentar(a)
Detalj iz Marijupolja, Foto: Reuters
Detalj iz Marijupolja, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2022. 22:07h
Završeno
20:50h

Ruske snage granatirale su Kramatorsk u Donjeckoj oblasti, a tom prilikom je ranjen osmogodišnjeg dječaka, a oštećene su lokalna škola i stambene zgrade, rekao je guverner te oblasti Pavlo Kirilenko, a prenosi Kijev Independent.

17:32h

Ruska invazija na Ukrajinu odvratila je svjetske vlade od napora u borbi protiv klimatskih promjena, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u video poruci prikazanoj na klimatskoj konferenciji COP27 u Egiptu.

"Ne može biti efikasne klimatske politike bez mira", rekao je Zelenski, prenosi Rojters..

Izmjena: 21:02h
16:11h

Ukrajinska vojska je saopštila da ruske snage nastavljaju sa neuspješnim ofanzivnim pokušajima u Donjeckoj i Luganskoj oblasti, objavio je Kijev independent.

Izmjena: 20:49h
16:08h

Prvi ruski brodovi sa vojnom opremom ušli u ukrajinsku luku Marijupolj, grad koji kontroliše Rusija, objavio je Kijev independent.

"Građevinski materijal, ljekovi za vojne bolnice i nekoliko stotina kompleta vojnih uniformi prvi put su dovezeni u okupirani grad Marjiupolj preko njegove luke", rekao je Petro Andriuščenko, savjetnik gradonačelnika Marijupolja.

On je naveo i da ruske snage masovno regrutuju radnike iz fabrika za takozvano "poslovno putovanje" u Hersonsku oblast, ali postoji rizik da bi na taj način mogli da budu ilegalno regrutovani u rusku vojsku.

Izmjena: 18:19h
16:05h

Dvjesta pedeset osmi dan je ruske invazije na Ukrajinu - šta se dešavalo juče na istoku Evrope možete da provjerite OVDJE

Bonus video: