Klizište na italijanskom ostrvu: Pjantedosi kaže da nema potvrđenih smrtnih slučajeva, Salvini govorio o osmoro mrtvih

Premijerka Đorđa Meloni kazala je da je u kontaktu sa ministrom civilne zaštite Nelom Musumecijem i da prati situaciju sa "razvojem lošeg vremena koje je pogodilo Iskiju"

6820 pregleda 0 komentar(a)
Posljedice klizišta na Iskiji, Foto: Rojters
Posljedice klizišta na Iskiji, Foto: Rojters
Ažurirano: 26.11.2022. 13:53h

U klizištima na ostrvu Iskija nema potvrđenih smrtnih slučajeva, kazao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi.

"U ovom trenutku nema potvrđenih smrtnih slučajeva, postoje određene poteškoće u spasilačkim operacijama jer su vremenski uslovi i dalje izazovni", kazao je Pjantedosi novinarima.

Ranije tokom dana ministar za infrastrukturu Mateo Salvini rekao je da je osam osoba poginulo zbog klizišta koje je zahvatilo zgradu poslije jake kiše, prenio je Rojters.

Italijanske novinske agencije su ranije prenijele da se u grad Kazamičoli traga za 13 nestalih osoba.

Grad je jedan od šest malih gradova Iskije, vulkanskog ostrva u Tirenskom moru, koje se nalazi oko 30 kilometara od Napulja.

Oluja je počela rano u subotu, nakon čega su uslijedile poplave i klizišta, saopštili su iz Italijanske vatrogasne brigade.

Dodaju da je pristup ostrvu motornim čamcima i helikopterima otežan zbog nevremena.

Premijerka Đorđa Meloni kazala je da je u kontaktu sa ministrom civilne zaštite Nelom Musumecijem i da prati situaciju sa "razvojem lošeg vremena koje je pogodilo Iskiju".

"Vlada izražava svoju bliskost građanima i gradonačelnicima opština na ostrvu, i zahvalni smo spasiocima koji tragaju za nestalima", saopštila je Meloni.

Bonus video: