Velika Britanija: Troje djece preminulo nakon pada u zaleđeno jezero

Pretraga jezera se nastavlja da bi se osiguralo da nema drugih žrtava, jer iskazi svjedoka ukazuju da je tamo možda u vodu upalo šestoro. U Velikoj Britaniji već nekoliko dana vlada veoma jaka hladnoća, a temperatura je do minus 15 stepeni Celzijusa

3866 pregleda 0 komentar(a)
Sniježne padavina u Britaniji, Foto: Reuters
Sniježne padavina u Britaniji, Foto: Reuters

Troje djece je umrlo pošto je upalo u zaleđeno jezero u centralnoj Engleskoj gdje je vrijeme veoma hladno, s obilnim sniježnim padavinama i mrazom.

Dječake od osam, 10 i 11 godina, spasioci su izvadili u nedjelju popodne iz jezera u Solihulu, kod Birmingema, ali im nije bilo pmoći, saopštila je policija i dodala da je četvrti dječak, star šest godina, i dalje u kritičnom stanju u bolnici.

Pretraga jezera se nastavlja da bi se osiguralo da nema drugih žrtava, jer iskazi svjedoka ukazuju da je tamo možda u vodu upalo šestoro.

U Velikoj Britaniji već nekoliko dana vlada veoma jaka hladnoća, a temperatura je do minus 15 stepeni Celzijusa, koliko je i u Škotskoj.

Britanska meteorološka služba (Met Office) je izdala upozorenja na snijeg, maglu i mraz.

Veliki su poremećaji u saobraćaju u nekoliko regiona, uključujući London.

Aerodromi Stansted (sjeverni London) i Getvik (južni) morali su da zatvore piste tokom prošle noći da bi ih očistili od snijega, a mnogi letovi su otkazani.

Drumski saobraćaj je takođe teško poremećen na glavnim putevima oko Londona, uz velike zastoje zbog snijega i leda na putevima, dok vozovi kasne ili su polasci otkazani. Neke škole su danas bile zatvorene.

Bonus video: