U Berlinu eksplodirao najveći hotelski akvarijum na svijetu, zbog vode koja se izlila zatvorena glavna ulica

"Pored ogromne štete dvije osobe su povrijeđene od krhotina stakla", objavila je berlinska policija na Tviteru

15502 pregleda 3 komentar(a)
Ispred hotela nakon eksplozije akvarijuma, Foto: Reuters
Ispred hotela nakon eksplozije akvarijuma, Foto: Reuters

Akvarijum u Berlinu koji je bio dom za oko 1.500 egzotičnih riba eksplodirao je rano jutros i tom prilikom milioni litara (264,172 galona) vode i krhotina izlili su se na glavni put u prometnom okrugu Mite, saopštile su službe za hitne slučajeve.

Rojters navodi da je oko 100 hitnih službi stiglo u dio grada u kome se nalaze hotel Radison, muzej, prodavnice i restorani, kao i kako kažu u kompleksu "DomAquaree" - najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svijetu visok 14 metara.

"Pored ogromne štete dvije osobe su povrijeđene od krhotina stakla", objavila je berlinska policija na Tviteru.

Portparol berlinske vatrogasne brigade rekao je da hitne službe nisu mogle da pristupe prizemlju zgrade zbog ruševina, a dodao je da su na lice mjesta poslati psi tragači i spasioci.

Portparol je rekao da još nije jasno šta je izazvalo pucanje akvarijuma, a ni vatrogasci ni policija nisu komentarisali sudbine riba.

Oko 350 ljudi koji su boravili u hotelu u kompleksu zamoljeni su da spakuju svoje stvari i napuste zgradu, rekao je portparol vatrogasne brigade.

Autobusi su poslati u kompleks kako bi pružili sklonište za ljude koji napuštaju hotel, jer su spoljne temperature u Berlinu bile oko minus sedam stepeni Celzijusa, saopštila je policija.

Izgled akvarijuma prije eksplozije
Izgled akvarijuma prije eksplozijefoto: Reuters

Službe hitne pomoći zatvorile su glavni put pored kompleksa koji vodi ka Brandenburškoj kapiji zbog velike količine vode koja je izlila iz zgrade.

Bonus video: