Ruska vojska ponovo bombardovala nedavno oslobođeni Herson

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko naveo je da sve toplane rade potpuno normalno

23455 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Završeno
16:12h

Evropa i SAD pomažu Ukrajini sa mnogo milijardi eura. Teško je izračunati koliko tačno vojne pomoći prima ta zemlja, ali ekonomisti Kilskog instituta za svjetsku ekonomiju su to ipak pokušali.

Povezani članci

18. Decembar 2022.

Vojna pomoć Ukrajini: Koliko košta rat?

Izmjena: 16:14h
15:17h

Ruska vojska bombardovala je danas centar ukrajinskog grada Hersona, iz kog su se ruski vojnici povukli prošlog mjeseca.

AP ocjenjuje to povlačenje kao jedno od najvećih neuspjeha Moskve na bojnom polju u Ukrajini.

Tri osobe su ranjene u napadima, rekao je zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

Taj grad i čitav region su od povlačenja ruske vojske pod čestim napadima.

Regionalni guverner Jaroslav Januševič rekao je danas da je Rusija izvela 54 raketna, minobacačka i tenkovska napada tokom jučerašnjeg dana, a tri osobe su poginule i šet je ranjeno.

A u Rusiji, guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je danas da je jedna osoba poginula, a osam ranjeno u ukrajinskom granatiranju regiona koji se nalazi duž sjeverne granice Ukrajine.

14:38h

Jedna osoba je stradala, a pet je ranjeno u ukrajinskim udarima na rusku Belgorodsku oblast koja se graniči sa Ukrajinom, objavio je na Telegramu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je rekao da je gađan Belgorod, regionalni glavni grad i da je tu četvoro ljudi ranjeno, kao i obližnji okrug, gdje je kako je naveo, "nažalost, bio jedan smrtni slučaj i jedna ranjena osoba".

Prozori više zgrada su razbijeni i 14 zgrada je oštećeno, rekao je Gladkov.

10:48h

Kijev je stabilizovao sistem daljinskog grijanja, poslije najnovijih ruskih napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

“Konkretno, svi sistemi za snabdjevanje glavnog grada toplotnom energijom su u potpunosti obnovljeni”, napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Tanjug.

Naveo je i da sve toplane rade potpuno normalno i da će tokom dana komunalne službe raditi na otklanjanju problema u domovima, u kojima zbog oštećenja prouzrokovanim granatiranjem snabdjevanje prekinuto.

Bonus video: