Ukrajina: Ruske snage nisu zauzele Soledar; Rusija: Opkolili smo taj grad

- Ukrajinska vojska: Bitka za Soledar može da se uporedii sa borbama u Drugom svjetskom ratu

31813 pregleda 18 komentar(a)
Soledar, Foto: Reuters
Soledar, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2023. 22:04h
Završeno
17:39h

Promjene su osmišljene da povećaju efikasnost upravljanja vojnim operacijama u Ukrajini.

15:45h

Poljska planira da pošalje tenkove Leopard u Ukrajinu kao dio pomoći međunarodne koalicije, rekao je poljski predsjednik Andžej Duda.

"Tenkovi Leopard biće predati u okviru izgradnje koalicije. Želimo da to bude pomoć međunarodne koalicije", rekao je Duda tokom posjete Lavovu na zapadu Ukrajine.

14:47h
14:23h

Povezani članci

11. Januar 2023.

Zaharova: EU postala NATO vazal

11:13h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske vazdušno-desantne jedinice opkolile ukrajinski grad Soledar sa sjevera i juga, dok su ruske vazduhoplovne snage gađale ukrajinske položaje u tom gradu, javile su ruske agencije, a prenosi Rojters.

U svom dnevnom brifingu, Ministarstvo odbrane je saopštilo da se ruske jurišne jedinice bore za Soledar, mali grad u istočnoj ukrajinskoj Donjeckoj oblasti koji se mjesecima nalazi u žarištu žestokih borbi.

11:12h

Ukrajinska vojska demantovala je da su ruske snage preuzele kontrolu nad gradom Soledar na istoku zemlje i poručila da se intenzitet bitaka u toj oblasti može uporediti sa borbama u Drugom svjetskom ratu, prenosi Rojters.

Sergij Čerevatij, portparol istočne vojne komande, rekao je da je bitka za Soledar (grad u okolini Bahmuta) važna i da ukrajinske snage nisu dozvolile ruskim snagama da probiju linije fronta.

Rojters navodi da nije bio u mogućnosti da nezavisno provjeri situaciju na terenu u Soledaru.

11:11h

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 322. dan - šta se dešavalo juče možete pogledati OVDJE.

Bonus video: