Zabrinutost da bi vrijeme moglo da bude saveznik Rusije ubrzala vojnu pomoć Ukrajini

Zvaničnici u pojedinim zapadnim prijestonicama strahuju da Kremlj može da dominira u bilo kom dugotrajnom ratu gdje bi se oslanjao na iscrpljivanje protivnika

11310 pregleda 4 komentar(a)
Poljski "Leopardi" uskoro bi trebalo da stignu u Ukrajinu, Foto: Reuters
Poljski "Leopardi" uskoro bi trebalo da stignu u Ukrajinu, Foto: Reuters

Zabrinutost Zapadnih zemalja da bi vrijeme moglo da bude saveznik Rusije u ratu protiv Ukrajine stoji iza nedavne odluke da se pojača vojna pomoć Kijuvu, objavio je Vol strit žurnal pozivajući se na neimenovane zapadne zvaničnike, prenosi Kijev Independent.

Zvaničnici u pojedinim zapadnim prijestonicama strahuju da Kremlj može da dominira u bilo kom dugotrajnom ratu gdje bi se oslanjao na iscrpljivanje protivnika i gdje bi zadržao angažovanje ljudi i sredstava u ratu, navodi se u izvještaju

Rusija je od početka invazije na Ukrajinu izgubila preko 126.000 vojnika i mnogo vojne opreme, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, ruske snage nastavljaju ofanzivne napore u blizini Bahmuta u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, angažujući dodatnu avijaciju, navodi ukrajinska vojska.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Njemačka nedavno su objavile planove da Ukrajini obezbijede desetine modernih tenkova.

Njemačka je takođe odobrila i drugim zemljama isporuku tenkova "Leopard 2" Ukrajini. Neke zemlje, poput Poljske i Kanade, već su obećale "Leoparde" Ukrajini.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je za Skaj njuz da je Ukrajini potrebno do 500 tenkova za oslobađanje okupiranih teritorija.

Bonus video: