Ukrajina smatra izjave predsjednika Hrvatske neprihvatljivim

Milanović je juče novinarima u Petrinji govoreći o sukobu u Ukrajini i ruskoj aneksiji Krima, rekao da je svima jasno da "Krim neće biti Ukrajina" i da o tome govore i njemački generali. On je više puta rekao da je Rusija "opasna zemlja" i nuklearna sila

3077 pregleda 4 komentar(a)
Nikolenko, Foto: Screenshot/Youtube
Nikolenko, Foto: Screenshot/Youtube

Ukrajina smatra neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Krim neće biti Ukrajina i da se ne treba suprotstavljati Rusiji, jer je "opasna zemlja" i nuklearna sila.

Milanović je juče novinarima u Petrinji govoreći o sukobu u Ukrajini i ruskoj aneksiji Krima, rekao da je međunarodna zajednica "anektirala Kosovo".

Milanović je istakao da je svima jasno da "Krim neće biti Ukrajina" i da o tome govore i njemački generali. On je više puta rekao da je Rusija "opasna zemlja" i nuklearna sila.

"Znate kako takve države gube rat, tako da na kraju upotrijebe nuklerano oružje", upozorio je Milanović.

Povezani članci

30. Januar 2023.

Milanović: Krim nikad više neće biti dio Ukrajine

Portparol ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko napisao je na Fejsbuku da je dovođenje u pitanje teritorijalnog integriteta Ukrajine neprihvatljivo.

"Umjesto toga, veoma cijenimo i zahvaljujemo hrvatskoj vladi i hrvatskom narodu za njihovu nepokolebljivu podršku Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije", napisao je on.

Nikolenko je upitao "da li je Zoran Milanović mogao da postane predsjednik svoje zemlje sa takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila za očuvanje svoje državnosti".

"Da li bi njegovi glasači pristali da zatvore oči pred okupacijom dijela njihove zemlje? Sumnjam. Podsjećam da je zbog spoljne agresije Hrvatska mogla da izgubi trećinu svoje teritorije. Međutim, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli da zaštite nezavisnost svoje zemlje", napisao je portparol.