Otkrivena srpsko-hrvatska kriminalna grupa koja je djelovala u Evropi

Ta kriminalna grupa je od jula 2021. do oktobra 2022. godine djelovala po Evropi i organizovala nekoliko stotina provala i krađa u Francuskoj, Španiji, Švajcarskoj, Portugalu, Italiji, Holandiji, Njemačkoj, Belgiji i Austriji

14003 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Srpsko-hrvatska kriminalna grupa osumnjičena za nekoliko stotina krađa širom Evrope otkrivena je u novembru tokom operacije koju je vodio francusko-španski istražni tim, saopštila je danas francuska žandarmerija i dodala da je 25 osoba uhapšeno.

Grupa, koju je činilo oko 60 ljudi, bila je izuzetno dobro strukturisana sa ekipama za krađe i provale, za preprodaju i za pranje ukradenog novca, izjavio je Frans presu načelnik Centralne kancelarije za borbu protiv delinkvencije, general Mark de Tarle.

Grupa je bila okupljena oko jedne porodice koja je vodila ekipe provalnika, a to su pretežno bila djeca, njihova ili nekog drugog bratstva. Te ekipe su bile pod velikim pritiskom sa strogim zahtjevima vođa da postignu dobre rezultate u krađama, navela je žandarmerija.

Ta kriminalna grupa je od jula 2021. do oktobra 2022. godine djelovala po Evropi i organizovala nekoliko stotina provala i krađa u Francuskoj, Španiji, Švajcarskoj, Portugalu, Italiji, Holandiji, Njemačkoj, Belgiji i Austriji, dodaje se u saopštenju žandarmerije.

Tokom tih krađa, kriminalna grupa je prikupila nekoliko miliona eura.

Uhapšeno je 25 ljudi od 20 do 40 godina. Neki od njih su ranije poznati francuskoj i španskoj policiji.

Tokom pretresa je zaplijenjeno 550.000 krivotvorenih novčanica, kao i vozila, oružje, nakit i luksuzni predmeti.

Hapšenje je sprovedeno 22. novembra u Francuskoj, Španiji, Holandiji, Hrvatskoj i Italiji.

Bonus video: