Lukašenko Putinu: Spremni smo da proizvodimo avione "Suhoj SU-23" za napade na kopnene ciljeve

Lukašenko je takođe rekao da "nema šanse" da njegova zemlja pošalje vojnike u Ukrajinu osim ako ne bude napadnuta i dodao da ga Rusija "nikada nije pitala" da sa Rusijom uđe u zajednički rat u Ukrajini

6844 pregleda 4 komentar(a)
Sastanak dva lidera, Foto: Reuters
Sastanak dva lidera, Foto: Reuters

Bjelorusija je spremna da proizvodi borbene avione "Suhoj SU-23" za napade na kopnene ciljeve, jer su se "pokazali efikasnim u Ukrajini", rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom njihovog sastanka nadomak Moskve, prenosi Si-En-En (CNN).

"Čak smo spremni da ih proizvodimo u Bjelorusiji ako nam Ruska Federacija pruži malo tehnološke podrške", rekao je Lukašenko u Putinovoj rezidenciji u Novom Ogarjovom, javila je bjeloruska agencija Beita.

Lukašenko je rekao da Bjelorusija već proizvodi "hiljade komponenti" za ruske putničke avione MC-21 i "Suhoj Superdžet 100".

Po njegovim riječima, tri bjeloruske fabrike - dvije vojne i jedna civilna, koje su ranije služile za popravke, danas proizvode komponente za avione.

Lukašenko je takođe rekao da "nema šanse" da njegova zemlja pošalje vojnike u Ukrajinu osim ako ne bude napadnuta i dodao da ga Rusija "nikada nije pitala" da sa Rusijom uđe u zajednički rat u Ukrajini.

U izjavama maloj grupi novinara međunarodnih medija u Palati nezavisnosti u Minsku, Lukašenko je izbjegavao pitanja o umješanosti Bjelorusije u rusku invaziju na Ukrajinu i umjesto toga je optuživao Zapad za eskalaciju konflikta jer šalje oružje Ukrajini.

Bonus video: