Šta je Merkel rekla Filipu Lamu: Iščekivanje izbora je kao spremanje za važnu fudbalsku utakmicu

Kancelarka je Lamu, koji je nacionalnu reprezentaciju doveo do pobjede na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2014. u Brazilu, dala opširan intervju koji je objavljen u listu "Bild"
0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 19:29h

Iščekivanje izbora je kao spremanje za "važnu fudbalsku utakmicu" - tako je njemačka kancelarka Angela Merkel opisala svoje trenutno raspoloženje bivšem fudbaleru Bajerna iz Minhena, Filipu Lamu.

Kancelarka je Lamu, koji je nacionalnu reprezentaciju doveo do pobjede na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2014. u Brazilu, dala opširan intervju koji je objavljen u listu "Bild" nedjelju dana uoči izbora.

Upitana kako podnosi dane do izbora, Merkel kaže da "ne spava baš najbolje" i da se osjeća "kao pred važnu fudbalsku utakmicu kada čekate objavljivanje rezultata", prenosi portal "Politiko".

"Razlika u poređenju sa fudbalskom utakmicom je to što sam ja na dan izbora osuđena na pasivnost, dok vi čekate ključnu utakmicu i tada možete dati sve od sebe", napominje ona, dodajući da političari, pak, moraju da djeluju prije izbora, intervjuima i javnim pojavljivanjima, a posle mogu "samo da čekaju i posmatraju".

Bonus video: