U blizini Moskve oboren dron: "Vjerovatno je bio namijenjen za napad na civilnu infrastrukturu"

Incident se dogodio ubrzo nakon što je Ministarstvo odbrane Rusije optužilo Ukrajinu za pokušaj napada sa dva drona u južnoj Rusiji preko noći

10914 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dron koji je vjerovatno bio namijenjen za napad na civilnu infrastrukturu oboren je u Moskovskoj oblasti, rekao je lokalni guverner Andrej Vorobjov.

Dron je pao u blizini distributivne stanice gasa u neposrednoj blizini grada Kolomne, na oko 100 kilometara jugoistočno od Moskve, objavila je novinska agencija RIA Novosti, pozivajući se na lokalne hitne službe, prenio je Rojters.

Guverner je naveo da nije bilo oštećenja na infrastrukturi kao i da nema žrtava.

Incident se dogodio ubrzo nakon što je Ministarstvo odbrane Rusije optužilo Ukrajinu za pokušaj napada sa dva drona u južnoj Rusiji preko noći.

Rojter navodi da ako je zaista Ukrajina stajala iza incidenta kod Kolomne, to bi bio njen najbliži pokušaj napada dronom na rusku prijestonicu od kada je Rusija napala tu zemlju prije više od godinu

Objave na ruskim društvenim medijima pokazale su sive metalne olupine drona koji leži u snijegu, ali Rojters kaže da nije mogao da potvrdi njihovu autentičnost.

Bonus video: