Broj mrtvih u sudaru vozova u Grčkoj porastao na 57

Oko 700 ljudi, prema policiji, okupilo se večeras ispred sjedišta grčke željezničke kompanije Helenik Trejnu u Atini da protestuje zbog propusta koji su doveli do smrtonosne željezničke nesreće u utorak uveče

5065 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Broj stradalih u direktnom sudaru dva voza u Grčkoj porastao je na 57, saopštila je večeras policija novi bilans, navodeći takođe da se najmanje 56 ljudi vodi kao nestalo.

"Broj mrtvih je 57", rekla je večeras portparolka policije Konstantija Dimoglidu i dodala da je moguće i da je neko bio u vozu da njegovi bližnji nisu prijavili da je nestao.

Putnički voz Atina-Solun s više od 350 putnika sudario s teretnim vozom u centralnoj Grčkoj u utorak u ponoć jer su punom brzinom išli istim kolosjekom.

Grčko udruženje željezničara obustavilo je danas željezničke i metro usluge u Atini štrajkujući zbog dugogodišnjeg finansijskog zanemarivanja željeznice što smatraju uzrokom sudara vozova u ponedjeljak.

Oko 700 ljudi, prema policiji, okupilo se večeras ispred sjedišta grčke željezničke kompanije Helenik Trejnu u Atini da protestuje zbog propusta koji su doveli do smrtonosne željezničke nesreće u utorak uveče.

Demonstranti su održali minut ćutanja kao sjećanje na poginule, među kojima je bilo mnogo mladih.

U potrazi za ostacima tijela poginulh, spasioci danas mašinama sijeku olupine tri prednja vagona putničkog voza, zgužvanih od siline direktnog udara i izgorjelih do neprepoznatljivosti.

Istraga je tek počela, a ministar saobraćaja Kostas Karamanlis podnio je u srijedu ostavku zbog moralne odgovornosti za nesreću za koju je krivicu priznao nedavno postavljeni, neiskusni šef željezničke stanice Larisa u centralnoj Grčkoj koji je greškom vozove usmjerio na isti kolosjek dvokolosječne pruge. On je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata i nanošenje teških tjelesnih povreda iz nehata.

Bonus video: