"Predlog ili kamen": Demolirana kancelarija predsjednika stranke koja neće da glasa za nepovjerenje vladi Francuske

Reagujući na vandale, Erik Sioti je napisao na Tviteru "Nikada neću popustiti pred 'novim učenicima terora'".

8591 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuski demonstranti demolirali su kancelariju predsjednika Republikanske stranke u Nici koja je saopštila da neće glasati za nepovjerenje vladi koja želi da sprovede penzionu reformu predsjednika Emanuela Makrona.

Predsjednik Republikanske stranke Erik Sioti objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj se vide kamenom razbijeni prozori njegove kancelarije.

Demolirana kancelariju predsjednika Republikanske stranke
foto: Reuters

Vandali su na kamenu kojim su razbili prozor napisali "predlog ili kamen", u vezi sa predlogom da se izglasa nepovjerenje vladi zbog penzione reforme koja će biti izglasana u ponedjeljak u Narodnoj skupštini u Parizu.

Demolirana kancelariju predsjednika Republikanske stranke
foto: Reuters

Makron je prošle nedjelje naredio premijerki Elizabet Born da se pozove na posebno ustavno ovlašćenje da zaobiđe glasanje u donjem domu parlamenta.

Kao odgovor, poslanici sa oba kraja političkog spektra podnijeli su u petak predloge za izglasavanje nepovjerenja njenom kabinetu.

Demolirana kancelariju predsjednika Republikanske stranke
foto: Reuters

Sioti je najavio da njegova stranka neće glasati ni za jedan od dva predloga nepovjerenja, što znači da neće biti dovoljno glasova da se zakon zaustavi.

Reagujući na vandale, Sioti je napisao na Tviteru "Nikada neću popustiti pred 'novim učenicima terora'".

Bonus video: