Ruski vojni bloger poginuo u eksploziji u Sankt Peterburgu

Na jednom sajtu iz Sankt Peterburga navodi da se eksplozija dogodila u kafiću koji je pripadao Jevgeniju Prigožinu, osnivaču plaćeničke jedinice Vagner

12468 pregleda 3 komentar(a)
Vladlen Tatarski, Foto: Reuters
Vladlen Tatarski, Foto: Reuters

Poznati ruski vojni bloger Vladlen Tatarski poginuo je u nedjelju, u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na izvore koji navode da je eksploziju izazvala eksplozivna naprava.

Kako prenosi agencija Rojters, rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u eksploziji povrijeđeno 16 osoba.

Sa mjesta eksplozije
Sa mjesta eksplozijefoto: Reuters

Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, imao je više od 560.000 pratilaca na Telegramu i bio je jedan od najuticajnijih vojnih blogera koji su davali često kritičke komentare o ratu Rusije u Ukrajini, prenosi Rojters.

Bio je među stotinama prisutnih na raskošnoj ceremoniji u Kremlju prošlog septembra na kojoj je proglašena ruska aneksija četiri djelimično okupirane ukrajinske oblasti, što je potez koji je većina zemalja u Ujedinjenim nacijama osudila kao nezakonit.

Na jednom sajtu iz Sankt Peterburga navodi da se eksplozija dogodila u kafiću koji je nekada pripadao Jevgeniju Prigožinu, osnivaču plaćeničke jedinice Vagner, koja se bori za Rusiju u Ukrajini.

Bonus video: