MUP Rusije izdao potjernicu za ženskom osobom, mediji pišu da se radi o osumnjičenoj za ubistvo ratnog blogera Tatarskog

Ruski Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma navodi da je ukrajinska specijala služba regrutovala ubice ruskog ratnog blogera među Antikorupcijskom fondacijom, koju je oformio ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni"

12384 pregleda 10 komentar(a)
Tatarski, Foto: Reuters
Tatarski, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2023. 12:00h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije izdalo je potjernicu za ženskom osobom, koju su mediji u toj zemlji identifikovali kao Darju Trepovu i opisali kao osumnjičenu za ubistvo ratnog blogera Vladlena Tatarskog.

To je objavila agencija Interfaks, a prenosi Rojters.

Vladlen Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, stradao je juče u eksploziji bombe u kafiću u Sankt Peterburgu.

Iako Ministarstvo unutrašnjih poslova na sajtu nije pomenulo da je ona povezana za ubistvo Tatarskog, pojedini ruski mediji identifikovali su Trepovu kao osumnjičenu za to ubistvo.

Ruski Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je kasnije da je Tatarski ubijen od strane ukrajinske specijalne službe.

U saopštenju koje je proslijeđeno ruskim medijima, navodi se da je ukrajinska specijala služba regrutovala ubice ruskog ratnog blogera među Antikorupcijskom fondacijom, koju je oformio ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru, prenio je Rojters.

Ta Fondacija je u Rusiji zakonom zabranjena, jer je označena kao "strani agent".

Fomin, koji je imao 560.000 pratilaca u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, bio je jedan od najistaknutijih ruskih ratnih blogera - nalazio se među onima koji su se zalagali za rusku kampanju u Ukrajini, a istovremeno nudeći oštre kritike ruskog vojnog vrha.

Bonus video: