Francuska ministarka na udaru kritika zbog fotografije za Plejboj

Iako će biti potpuno odjevena, njena odluka da se pojavi u časopisu naišla je na kritike određenih političara, budući da dolazi u trenutku velikih društvenih nemira zbog Makronovih penzionih reformi

8123 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuska ministarka Marlen Skjapa pojaviće se na naslovnici aprilskog izdanja magazina Plejboj zbog čega se našla na udaru kritičara.

Intervju s ministarkom u vladi Emanuela Makrona protezaće se na čak 12 stranica francuskog izdanja, a govoriće o pravima žena i LGBTQ osoba.

Iako će biti potpuno odjevena, njena odluka da se pojavi u časopisu naišla je na kritike određenih političara, budući da dolazi u trenutku velikih društvenih nemira zbog Makronovih penzionih reformi.

"Odbrana prava žena da imaju kontrolu nad svojim tijelom - to se dešava svugdje i sve vrijeme. U Francuskoj su žene slobodne, uz dužno poštovanje klevetnicima i licemjerima", oglasila se Skjapa na Twitteru tokom vikenda.

Rojters podsjeća da je Skjapa upravo donijela zakon kojim se zabranjuje dobacivanje i ulično uznemiravanje žena.

Francuska premijerka Elizabet Born kontaktirala je ministarku kako bi izrazila nezadovoljstvo.

Ocijenila je da intervju "nije nimalo prikladan, tim više jer izlazi u ovom razdoblju aktuelni protesti u Francuskoj", javio je francuski list Le Parisien.

Izdanje Playboya naći će se u prodaji od 8. aprila, navodi taj list.

Bonus video: