Papa Franjo otkrio da je imao upalu pluća kad je bio u bolnici krajem marta

Papa (86) je proveo tri dana u bolnici u Rimu prije nego što je izašao 1. aprila poslije kure antibiotika. Vatikan je o njegovoj hospitalizaciji davao konfuzna saopštenja, prvo da je otišao radi redovnih pregleda, zatim da je imao bronhitis

3972 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Papa Franjo otkrio je da je imao "jaku pneumoniju" zbog čega je prebačen u bolnicu krajem marta ali je dodao da bi želio da nastavi da putuje.

Papa je na konferenciji za novinare u avionu kojim se vraćao poslije trodnevne posjete Budimpešti rekao da je osjetio jak bol na kraju audijencije 29. marta, da nije izgubio svijest ali da su ga ljekari odmah poslali u bolnicu.

"Imao sam jaku pneumoniju u donjem dijelu pluća", rekao je papa i dodao da mu je organizam dobro reagovao na tretman.

"Bogu hvala sada mogu o tome da vam pričam", dodao je papa.

Papa (86) je proveo tri dana u bolnici u Rimu prije nego što je izašao 1. aprila poslije kure antibiotika. Vatikan je o njegovoj hospitalizaciji davao konfuzna saopštenja, prvo da je otišao radi redovnih pregleda, zatim da je imao bronhitis.

Njemu je kao mladom sa 21 godinom odstranjen dio desnog plućnog krila.

Upitan o svojim narednim putovanjima papa je potvrdio da namjerava da ide u Lisabon početkom avgusta za Svjetske dane mladih, zatim u Marsej u septembru i zatim u Mongoliju.

"Program (putovanja) me tjera da se krećem", našalio se papa.

Zdravlje pape koji je izabran 2013. godine izgleda sve krhije, posebno zbog bolova u koljenu zbog kojih mora da se kreće u kolicima.

Bonus video: