Ulcinj: Prekrivanje košta 300.000 eura

Kanal solane dug je oko tri kilometra, ali bi prvom fazom, prema idejnom projektu, prekriven bio dio do starog mosta na Port Mileni
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Opština Ulcinj
Ulcinj, Foto: Opština Ulcinj
Ažurirano: 07.09.2017. 18:37h

Idejni projekat prekrivanja solanskog kanala bio je juče glavna tema sastanka predsjednika Opštine Ulcinj Nazifa Cungua sa predstavnicima mještana Đerana i aktuelnog i bivšeg stečajnog upravnika Zorana Ostojića i Ognjena Jovovića.

Prekrivanjem kanala bila bi značajno proširena i saobraćajnica ka Rtu Đerane, dok bi voda u bazene solane uticala bez smeća i fekalija.

“To je problematika koja se godinama sve više aktuelizuje, te se stoga mora hitno riješiti. Osim mještana, taj putni pojas tokom turističke sezone u velikom mahu koriste i turisti. Imajući sve to u vidu, Opština Ulcinj, stečajni upravnici i građani su spremni da zajedničkim naporima riješe ovo pitanje”, saopštili su iz Cunguovog kabineta.

Kanal solane dug je oko tri kilometra, ali bi prvom fazom, prema idejnom projektu, prekriven bio dio do starog mosta na Port Mileni.

Taj posao koštao bi oko 300.000, a troškove bi uglavnom snosili Opština, mještani tog dijela grada, solana i resorno Ministarstvo.

Bonus video: